“Ik werd verplicht me in het criminele milieu te begeven om aan een goed werkend medicijn te geraken”

Wanhopig op zoek om helse pijnen onder controle te krijgen, kwam ik na jaren afzien via een goede vriend op het spoor van marihuana. En ondanks alle vooroordelen die ik tegenover deze plant had, moest ik vrij snel toegeven dat het hielp, écht hielp, en dat ik er verder geen nevenwerkingen van ondervond.

Het grote nadeel was wel dat ik het in de illegaliteit moest gaan kopen in Nederland. Wat een gedoe. Ik was 45 en werd verplicht me in het criminele milieu te begeven om aan een goed werkend medicijn te geraken.

Met een voorschrift van een psychiater uit Antwerpen had ik gedurende een tijdje de mogelijkheid om het te bekomen via het Medical Institute in Rotterdam, tot de regelgeving daar veranderde en je er als buitenlander niet meer terecht kon.

person holding brown glass bottle
Foto : Elsa Olofsson

En daar stond ik weer. Ik kocht mijn medicijn via via in achterafstraatjes en soms zaten er substanties in het zakje waar de herkomst zeer onduidelijk van was. Wat een verademing toen ik tenslotte ‘Trekt uw plant’ ontdekte. Niet alleen kon ik er een degelijk product kopen tegen een aanvaardbare prijs, ik kreeg ook heel veel extra informatie en kwam in contact met andere, al dan niet medische, gebruikers.
 Er werd ook degelijke wetenschappelijke literatuur aangereikt en als medisch gebruiker werd ik extra opgevolgd. Ik voelde me er gesteund en geholpen. 

Intussen gaat het ongelooflijk veel beter met mij. Gezien ik de pijn onder controle heb en weer kan genieten van een goede nachtrust, is mijn leven in positieve zin geëvolueerd. Ik ben een bezige bij, erg actief en leergierig, en kan dat allemaal waarmaken dankzij de hulp van marihuana, nu al meer dan 15 jaar. Er zijn periodes dat ik niet kan of niet hoef te gebruiken. Ik ondervind daar hoegenaamd geen hinder van en zou niet weten welke ontwenningsverschijnselen ik moet verzinnen.

Er is nog nooit één enkel overlijden vastgesteld door het gebruik van marihuana. Gebruikers worden rustiger, niet zo opgefokt als bij het gebruik van alcohol. De ‘criminal scene’ verdient handenvol geld en levert slechte producten af. En de theorie dat het gebruik ervan een opstap zou zijn naar zwaardere drugs is al lang en breed weerlegd. Argumenten te over om eindelijk een andere koers te gaan varen. 

Het wordt hoog tijd dat deze honderdjarige wet wordt herzien, waardoor wij als Westerse mens opnieuw het recht krijgen om dit product te gebruiken, als roes- en/of kalmeringsmiddel, als pijnstiller of om nog andere redenen. Want marihuana wordt al eeuwen en eeuwen gebruikt. Het is maar de laatste 100 jaar dat het om duistere redenen plots werd verboden. 

Dit verbod moet ongedaan gemaakt worden, want in de criminaliteit geduwd worden heeft een heel nefaste invloed op het welbevinden van de bevolking.

B.G.

Andere berichten

Deel dit bericht!

There are no comments yet, add one below.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *