“Cannabis is het enige middel dat me aan de nodige slaap helpt”

Ik ben Jeff, ben 70 jaar oud en al meer dan 50 jaar cannabisgebruiker. De eerste jaren vooral “recreatief”, en ik gebruikte toen niet alle dagen. Maar de laatste 20 à 30 jaar gebruikte ik bijna elke dag omdat ik een slaapprobleem heb. Dat ik ploegendienst deed bij de NMBS heeft dat probleem alleen maar verergerd.

Ik ben hiervoor eerst te rade geweest bij een neuroloog uit Zoersel. Die raadde zijn patiënten met dit probleem aan om cannabis te gebruiken. Hij mocht dat zelf niet voorschrijven. Hij was er ook van overtuigd dat ik het bioritme van een nachtmens heb. Enkele jaren later heb ik een slaaponderzoek ondergaan in het UZA. Ik ben daar 2 nachten gebleven, mocht niets “gebruiken” en moest om middernacht naar bed. Dat was tegen mijn gewoonte. Op die 2 nachten heb ik in totaal 4 minuten diepe slaap gehad. (Voor alle duidelijkheid: bij een normaal slaappatroon van 8 uur heeft een mens gemiddeld minstens 2 uur diepe slaap!) Ze konden mijn probleem niet oplossen. Op hun advies heb ik Stilnoct genomen, omdat ik dacht dat inslapen mijn probleem was. Niet dus!

Aanvankelijk kocht ik mijn cannabis in Nederland. Maar toen daar de wiet-pas werd ingevoerd heb ik contact opgenomen met Trekt Uw Plant (TUP, een cannabis social club, nvdr). Na het intake-gesprek met Joep Oomen zaliger mocht ik lid worden. Een tijdje later zou TUP een VZW worden. Er waren 3 leden nodig om te zetelen in de beheerraad. Ik stelde mij kandidaat… als er niemand anders zijn vinger opstak. Dus heb ik in de beheerraad gezeten, maar een beetje “vanop afstand”. Ik had dus totaal geen weet van wat er aan de hand was toen ik in de krant las dat Els Vermeersch was gearresteerd en in de cel zat. Ik heb toen ook onmiddellijk mijn ontslag gegeven.

En inmiddels is TUP veroordeeld en opgeheven. Dit is, wat mij betreft, een blunder van formaat! Als je het vergelijkt met Nederland, waar bendes met pesticiden bespoten cannabis aan de achterdeur leveren, met sommige staten in Amerika waar dit big business geworden is (met alle gevolgen vandien), of met Spanje waar de social clubs ook niet erg transparant lijken te zijn, dan was TUP een voorbeeld van hoe het ook kan! Op algemene vergaderingen en ruilbeurzen, waar ik toch de nodige leden zag, heb ik er niet eentje zien toekomen met een dikke Mercedes. Ik ben er ook heel zeker van dat er geen enkele granaat gegooid is door eender welk lid van TUP.

Ik vrees dat we veroordeeld zijn omdat er al zoveel tijd en geld besteed was aan het onderzoek en de rechtszaak, dat het gezichtsverlies zou geweest zijn als iedereen zou zijn vrijgesproken. Want alle gegevens waren vrij en openbaar, en ik weet eigenlijk nog altijd niet waarom bestuursleden en plantenverzorgers veroordeeld zijn.

TUP was een voorbeeld van hoe het wel kan, en het was, wat mij betreft, een grote stommiteit om dit project de grond in te boren!

J.V., Antwerpen

Andere berichten

Deel dit bericht!

There are no comments yet, add one below.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *